Voor de surfer is Tenerife een waar paradijs. Behalve het traditionele golfsurfen kan je er ook uitstekend wind- en kitesurfen. Voor de beginnende surfer zijn er verschillende surfscholen en allerlei mogelijkheden om lessen te volgen. Tenerife heeft verschillende surfgebieden, waar regelmatig wedstrijden worden gehouden.

Surflocaties

El Mèdano – (‘het duin’) is een van de beste plekken om te windsurfen. Het kustplaatsje heeft een breed strand met daarachter duinvegetatie en goede windomstandigheden. Voor beginners is er een baai met kleine golven en een breed zandstrand zonder stenen, zodat de beginselen van het surfen snel geleerd kunnen worden. In de hoofdbaai is het ook prima te doen voor beginners, maar zijn meer stenen. El Mèdano is, vanwege de goede windomstandigheden, vooral geliefd onder windsurfers en kitesurfers.
Voordeel van dit strand is ook dat er genoeg parkeergelegenheid is. In het centrum of aan het strand van El Mèdano kan je na het surfen genieten van een drankje is een van de bars, zoals Manfreds Soul Café.

La Izquierda – betekent letterlijk ‘de linkerzijde’. Deze golf staat overigens ook bekend als Palmeras, naar het hotel Las Palmeras waar het achter ligt.
Deze surfspot in Playa de Las Americas is onder de locals op Tenerife een zeer geliefde. De golven hier zijn hoog en snel. Deze plek is vooral geschikt voor de gemiddelde tot gevorderde surfer en het loont om eerst even te kijken naar de locals die bezig zijn. Zo heb je een beter idee van waar de (soms scherpe) stenen onder het wateroppervlak zich bevinden. Houdt rekening met de locale bevolking als je hier gaat surfen!

Billboards – Midden in de drukte van Las Americas en recht voor alle billboards (vandaar de naam) ligt deze golf. Het water is hier helder en dat maakt het makkelijk om stenen te zien. Gelukkig maar, want die zijn er ook en je wil je er niet aan bezeren.
Het kan hier vrij druk worden door de dicht bevolkte omgeving, vooral in het weekeind en aan het eind van de middag. Dit is geen probleem tijdens het surfen, als je op past en rekening houdt met de anderen, geven de drukte en alle mensen die vanaf het strand en de bars de surfers bekijken juist een leuke sfeer.

La Fitenia – Een mooi rif met een goede linker en rechterzijde maakt dit tot een goede surfspot. Wanneer het hier los gaat beschikt La Fitenia over zeer krachtige golven.

Heerlijke vakantie op TenerifeSurfscholen

Tayurth Surf School – Deze surfschool in El Mèdano is opgericht door wereldbekende surfer Jean Richard Valverde. Er worden zowel groepslessen als individuele lessen aangeboden, op alle verschillende niveaus. Bij de individuele lessen is een filminstructie inbegrepen.

Wavexperience Tenerife – Deze surfschool is gesitueerd in het noorden van Tenerife in Puerto de la Cruz. Er worden lessen gegeven op alle stranden in die omgeving, maar er is ook een busje dat leerlingen meeneemt over het eiland, op zoek naar de beste golven. Deze school biedt lessen van drie kwartier, in groepen van acht personen. Bij Wavexperience kan je je ook opgeven voor een surf kamp van een of twee weken, waarbij logement is inbegrepen.

K16 Quicksilver surfschool – K16 is niet alleen een surfschool, maar ook een bekende surfwinkel in Playa de las Americanas. De school bestaat tien jaar. Veel surfers die hier zijn ‘afgestudeerd’ zijn bekende en succesvolle surfers geworden, die over de hele wereld prijzen winnen. Hier kan je terecht voor lessen op alle niveaus, in groepen van maximaal zes leerlingen.