Op Tenerife kan je prachtige fietstochten maken. Wielerliefhebbers kunnen op Tenerife hun hart ophalen met de vele beklimmingen. Op deze pagina zullen we een overzicht geven van de verschillende wielermogelijkheden! Het mooie van fietsen op Tenerife is dat het eiland hier echt op ingericht is. In de drukke badplaatsen is het wel even opletten, zeker als u met kinderen op pad gaat. Buiten de badplaatsen is het heerlijk genieten van de natuur en vele bezienswaardigheden die Tenerife u te bieden heeft. Een fiets huren is daarbij heel eenvoudig en kunt u praktisch op elke hoek van de straat doen. We raden u echter wel aan om een fiets bij uw eigen accommodatie te huren, of via uw reisbureau om er zeker van te zijn dat u een goede prijs heeft en verzekerd bent.

We beginnen met de top 10 wieler beklimmingen in Tenerife

 1. Heerlijk fietsen op TenerifeLa Esperanza – Izana
  Er zijn verschillende manier om het centrum van het eiland te bereiken. Deze oostelijke route heeft de beste combinatie van wegdek, lengte, spectaculaire uitzichten en de minste hoeveelheid verkeer.
 2. Barroso – Aguamansa – El Portillo – Mt. Teide.
  De weg rond Aguamansa is onlangs opgeknapt en de TF21 vanuit het noorden is uitgegroeid tot een beklimming van wereldklasse. Het is er vaak een paar graden koeler dan de zuidelijke route en hij is ook tamelijk beschut tegen de wind.
 3. Granadilla – Vilaflor – Mt. Teide
  Deze toch is vrij bekend onder wieler toeristen en is makkelijk bereikbaar vanuit Las Americas of Los Cristianos. Een mooie snelle afdaling met veel soepele bochten.
 4. Almaciga – Taganana – Pico del Ingles
  Deze rit wordt ten zeerste aanbevolen. Hij is wat steiler dan de andere maar de omgeving is echt geweldig.
 5. Arafo – Izana
  Kies deze route wanneer je al wat meer bekend bent met de overige routes op Tenerife en wanneer je een zonnige beklimming zoekt naar de top van Tenerife.
 6. Buenavista – Masca – Santiago del Teide
  Een top-tien lijst is niet compleet zonder vermelding van een rit naar Masca. Bereid je voor op de laatste 5km, omdat de weg van de Masca 450 meter stijgt in slechts 3,4 km hetgeen een gemiddelde stijgingspercentage van meer dan 13% met zich mee brengt.
 7. Afur – Pico del Ingles
  Een van onze favorieten beklimmingen omdat deze simpelweg meer geïsoleerd ligt dan de anderen!
 8. Los Silos – Tierra del Trigo – El Tanque – Erjos
  Het eerste deel van deze weg is heel zwaar. Vanuit de verte gezien zou je niet denken dat zo’n weg überhaupt kan.
 9. Los Gigantes – Tamaimo – Santiago del Teide – Las Llanadas
  Deze weg is een van de steilere beklimmingen in het zuiden van Tenerife.
 10. Batan de Abajao – Pico del Ingles
  Een andere persoonlijke favoriet van ons, maar niet gemakkelijk te bereiken.

Natuurlijk zijn er veel meer fietstochten mogelijk op Tenerife, maar hierboven staan wel de mooiste tochten naar onze mening vermeld. Fietsen op vakantie en zeker op Tenerife is een echte aanrader. De temperaturen zijn heerlijk en het uitzicht over de diverse bezienswaardigheden is prachtig. Tenerife is een Canarisch eiland waar u heerlijk kunt genieten.