Off road fietsen op TenerifeIn tegenstelling tot wat je misschien gelezen of gehoord hebt is off road mountainbiken in Tenerife gewoon toegestaan. Tenerife beschikt over een ideaal landschap voor offroad mountainbiken. De paden variëren van kleine semi verharde wegen tot onverharde bospaden en zware downhill routes. Er zijn voor ieder niveau talloze mogelijkheden. Tenerife is een bestemming waar je 365 dagen per jaar kan mountainbiken. Er zijn maar zeer weinig regenachtige dagen en de zon is bijna gegarandeerd. Hierdoor beschikt Tenerife over veel goede droge paden.

Toegang tot de verschillende routes is vaak makkelijk gemaakt dor middel van uitstekende busdiensten. Er zijn verschillende georganiseerde tours en bedrijfjes die zich gespecialiseerd hebben in het uitzetten van verschillende fiets routes. Het helpt ook om van tevoren al een aantal routes uit te stippelen vanaf de accommodatie welke u boekt op Tenerife.

Een aantal tips voor het Mountain biken op Tenerife

  1. In Playa de las Americas zit “Diga Sports” (www.diga-sports.de). Ze hebben veel en goed materiaal en organiseren leuke tochten in kleine groepjes met goede gidsen.
  2. In het noorden bij Puerto de la Cruz zit “Mountainbike active”. Eveneens goed materiaal en uitstekende begeleiding.
  3. Indien je zelf wilt gaan fietsen met gehuurde fietsen dan is het slim om een kaart van Kompass-Tenerife aan te schaffen. Het is een grote zeer gedetailleerde kaart met onder andere fietsroutes. Je kunt deze onder andere kopen bij Diga Sports.