Hieronder vind u wat praktische informatie terug voor een heerlijke vakantie naar Tenerife. Omdat Tenerife bij Spanje hoort is het een Europees land. Hierdoor heeft u vele voordelen als Nederlander zijnde. Geen uitgebreide douane controles, visum aanvragen of geld wisselen naar de valuta van bestemming. U heeft natuurlijk wel een geldig paspoort of Europese identiteitskaart nodig. Tenerife is tevens een modern eiland qua voorzieningen, de infrastructuur word goed onderhouden en de mensen zijn hier bijzonder vriendelijk en rustig.

Heerlijke vakantie op TenerifePraktische tips voor Tenerife

Taal Tenerife: Op Tenerife spreekt men voornamelijk Spaans. Dit betekent echter niet dat je Spaans hoeft te spreken om je in Tenerife verstaanbaar te maken. Het eiland is een populaire toeristenbestemming waardoor men met Engels, Duits en soms zelfs met Nederlands ook uit de voeten kan.

Financieel: In Tenerife gebruikt men net zoals in Spanje als geldig betaalmiddel de Euro. Er zijn veel plaatsen waar je geld kan pinnen en credit cards worden over het algemeen zonder problemen geaccepteerd. Het prijsniveau is ongeveer gelijk aan dat van Nederland. Het is daarnaast gebruikelijk om qua fooi ongeveer 10% te geven.

Tax Free Tenerife: De Canarische eilanden en dus ook Tenerife zijn nog steeds een vrijhandelszone. Men kan hier belastingvrij shoppen. Je kan hierdoor zeer voordelig sigaretten, sterke drank en parfum kopen. Let wel op dat je maar een beperkt aantal sigaretten, sterke drank en cadeaus mag invoeren naar Nederland! (200 sigaretten, 1 liter sterke drank, en niet meer dan €175,- aan cadeaus)

Drinkwater: We raden u niet aan om het drinkwater op Tenerife te drinken. U koopt overal op Tenerife voor een paar cent bronwater uit fles, dus u hoeft niet bang te zijn om zonder te komen zitten.

Tijdzone: Op Tenerife leven ze in de UTC0 tijdzone, dit houdt in dat het hier altijd een uur vroeger is dan in Nederland.

Feestdagen op Tenerife

1 januari – Nieuwjaarsdag
6 januari – Driekoningen
1 mei – Dag van de Arbeid
30 mei – Día de Canarias
15 augustus – Maria Hemelvaart
12 oktober – Día de la Hispanidad
1 november – Allerheiligen
6 december – Día de la Constitución
8 december – Onbevlekte Ontvangenis
25 december – Eerste Kerstdag