Hieronder een overzicht van een aantal stranden die het eiland rijk is!

Playa de las Teresitas:
Dit strand werd verbeterd en uitgebreid in 1973 met het prachtige gouden zand dat afkomstig is uit de Sahara. Het uitgestrekte strand is beplant met een grote hoeveelheid palmbomen. Het ligt slechts 7km ten noorden van Santa Cruz, in de buurt van het vissersdorpje San Andres dat bekend staat om zijn vele heerlijke vis restaurants. Het beschikt over een groot aantal parkeerplaatsen en gratis douches.

Playa de las Vistas:
De kuststrook tussen Playa de las Americas en de haven van Los Cristianos kent verschillende goede goudgele zandstranden, zoals Las Caletillas en El Camison. Naast de Camison ligt Playa de las Vistas dat gerenoveerd is met zand uit de zeebodem waardoor het een van de beste en langste stranden van het eiland is. Op al deze sranden kan je ligbedden, parasols en waterfietsen huren. Daarnaast zijn er veel leuke bars en restaurants in de buurt van dit strand.

Playa de la Troya:
El Barranco del Rey is de grens tussen de stadsdelen van Adeje en Arona. Er zijn verschillende gouden zandstranden langs dit stuk van de kust zoals Cuevitas en Playas de Troya. Beide zijn zeer populair vanwege hun bijna altijd droge en zonnige klimaat. Er zijn kleedhokjes en douches en daarnaast vele bars en restaurants langs de mooie wandelpromenade die is gebouwd langs dit deel van de kust. Twee stranden in dit gebied, Playa de las Americas I en II, werden in 1998 bekroond met de blauwe vlag van de European Environmental Education Foundation. Dit is een onderscheiding toegekend aan stranden die voldoen aan maatschappelijk voorschriften op het gebied van helderheid van het water en andere criteria. Er worden hier ook vele watersporten beoefend en er zijn ook meerdere duikclubs en scholen. Daarnaast is de kust geschikt voor surfen!