Veel mensen prefereren een vakantiehuis boven een hotel of resort, omdat het een groot gevoel van vrijheid geeft. Je hebt helemaal in de hand wanneer je gaat eten, lekker wil uitslapen of even wil bijkomen in je ‘eigen’ huis. Bovendien hoef je geen rekening te houden met andere gasten of met het personeel van een hotel: je bent helemaal zelfstandig. Als je liever niet middenin de toeristische oorden zit, is een vakantiehuis een ideale oplossing. Je kan in alle rust genieten van je vakantie en doen wat je wilt, wanneer je wilt. Zeker als je van plan bent met je gezin of een groep vrienden met vakantie te gaan, kan een vakantiehuis een goede optie zijn, want een vakantiehuis op Tenerife hoeft helemaal niet duur te zijn.

Er zijn verschillende opties voor het huren van een vakantiehuis op Tenerife. Je kan zelf op internet een heel eind komen door op websites te kijken waar mensen hun huis te huur aanbieden. Zo kan je de kosten voor bemiddeling voorkomen. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen via een erkende organisatie een huis te huren. Op die manier heb je meer zekerheid dat het huis aan al je eisen voldoet. Er zijn allerlei organisaties die huizen te huur aanbieden. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van organisaties die vakantiehuizen en villa’s op Tenerife te huur aanbieden.
Illios Reizen is een organisatie die vakantiehuizen en villa’s te huur aanbiedt die niet in de toeristische hoeken liggen. Ze richten zich specifiek op de vakantieganger die in alle rust wil kunnen genieten van al het moois op Tenerife en bieden huizen te huur aan die rustig en vreedzaam liggen. Hun vakantieaanbiedingen zijn inclusief auto en vlucht, dus je hoeft het huren van een vakantiehuis niet te laten omdat je bang bent voor allerlei geregel!

Bij Ilios Reizen kan je kiezen uit luxe, authentieke, romantische en eenvoudige locaties Interhome is een voorbeeld van een organisatie die huurders en verhuurders direct met elkaar in contact brengt. Via hun website kan je allerlei huizen, appartementen en studio’s vinden in alle verschillende hoeken van het eiland. Zo is aan jou de keuze of je op een drukke of minder drukke plek wil zitten en of je minder of meer ruimte nodig hebt. Bovendien kan je zelf beslissen of je auto huurt of niet en hoe de rest van je reis eruit komt te zien. Voor de avontuurlijke reiziger, die graag zelfstandig zijn reizen plant is dit een ideale mogelijkheid. Bovendien zijn de prijzen erg aangenaam!

Een derde organisatie die huizen verhuurt op Tenerife is Novasol. Zij houden zich bezig met het verhuren van huizen in heel Europa en hebben dus een schat aan ervaring en kennis. Fijn als je zeker wil weten dat alles in orde is. Ook hier geldt: er is een breed aanbod en dus voor ieder wat wils, zeker ook voor de kleinere portemonnee! Ook als je met z’n tweeën op reis gaat hoef je niet in een hotel te zitten als je dat niet wil: al voor gezelschappen vanaf twee personen zijn er allerlei leuke appartementen of studio’s te huur.