Laten we beginnen met de informatie die de meeste vakantiegangers die het Nederlandse klimaat ontvluchten willen weten:

“Op Tenerife is het warm genoeg om elke maand van het jaar heerlijk te zonnen”

Zelfs in de koelste maand, februari, daalt de temperatuur zelden onder de 20 graden, en dit is bij elke kust het geval.. zuid, west, oost en noord. In de zomer is 30 graden de norm en is regen vrijwel niet aanwezig.

Op Tenerife kan het weer echter wel verschillen van dal tot dal. Dus actuele voorspellingen moet je vaak met een korreltje zout nemen!

Hier toch een globaal overzicht van de verschillende gebieden:

Zuid Tenerife:

Meestal is het hier het hele jaar heet en droog. Een blik op landschap zegt genoeg. Er is een groot verschil tussen de temperaturen in de winter en de zomer. Maar het goede nieuws is dat het verschil 30 graden in de zomer is met 20 graden in de winter! Het kan wel regenen in de winter hoewel het gewoonlijk wel warm is.

Noord Tenerife:

Het noorden heeft de reputatie koeler en natter te zijn dan het zuiden. In Puerto de la Cruz zijn de temperaturen over het algemeen een paar graden lager dan in het zuiden. In het slechtste geval, in de kortere winterdagen, is er gemiddeld 5 uur per dag zon in tegenstelling tot 6 uur in Los Cristianos. Het regent er meer, vandaar dat je er prachtige natuur vind.

Zuidwesten Tenerife:

In het zuidwesten heb je het meeste zon. Bijna 365 dagen per jaar. Het zuidwesten is het hele jaar door heet en droog en de regen en wolken zijn schaars.

Oost Tenerife:

Het oosten heeft net als het zuidwesten meer zon dan zuid en noord en daarnaast minder regen. Maar de wind is bijna altijd aanwezig waardoor je wat minder resorts aan deze kust vind.

Binnenland:

Zodra je het binnenland in gaat (en dus bergop) beginnen de temeraturen te dalen. Vooral in de wintermaanden! Bezoekers van de verschillende natuurparken en de berg El Teide hebben de neiging om te vergeten dat temperaturen hier kunnen dalen naar 5 graden! We raden je dus aan om slippers en korte broek te bewaren voor de overige gebieden.